Ahoj,
jsem ráda, že se zde opět setkáváme. :) Dnes pro tebe mám opravdu výzvu :-) Jdeme do toho?
Rada č.4
Ode dneška zařadíš do svého jídelníčku
400-500 g zeleniny, čerstvé i tepelně upravené.
Toto množství zeleniny je důležité pro dostaečný příjem vitamínů, minerálů, ochranných látek, ale především vlákniny, která je důležitá pro správnou funkci střev. A jelikož náš zdravotní stav je z 90% odrazem stavu našich střev, nebylo by od věci se jim dostatečně věnovat. ;-)
Mimo to, zelenina je skvělý "plnič" našeho žaludku, po kterém nepřibíráme, v praxi to znamená, že jí můžeme sníst kolik chceme!
Jako u všeho ale platí: 'všeho s s mírou a pestře' = střídej druhy a zaměř se především na zeleninu sezónní. Do jídelníčku jsme již zařadili olej, který budeš v kombinaci s čerstvou zeleninou prostě milovat.
Orientačně:
rajče 80g
paprika 140g
mrkev 50g
cibule 70g
okurka 400g
ledový salát-list 40g
kedlubna 200g
červená řepa 200g